søndag 26. september 2010

Reinsdyr med piratrisotto



Jeg kjenner ingen som fanger maten sin selv, men det må vel ikke være selvskutt for å være velskutt. Jentemiddag  med vilt hos piratkapteinen skulle likevel vise seg å bli en suksess. Kanskje var det selvplukkede traktkantareller som kompenserte for mangelen på 1) skikkelige kjæreser som går på jakt eller sekundært at vi altså ikke driver med det selv.



Hva gjør man egentlig når man har en skikkelig reinsdyrfilet liggende i fryseren? Piratkapteinen og hennes mannskap bestemte seg for helsteking og godt tilbehør - reinsdyrsfilet med sopprisotto, sånne bittesmål kål som jeg aldri husker og fløtesaus.

Det er kanskje dumt å kalle det reinsdyr for dummies, men spesielt vanskelig er det i alle fall ikke.



Helstekt reinsdyrfilet
Tin reinsdyrfileten (beregn om lag 200 g per person på en vanlig hverdag), romtemperer den og gni den inn med
salt og pepper. Svi den i panna  slik at den får tettet porene. Bruk litt god smør eller olje til å steke i. Hvildet så et par minutter før det settes i ovnen i ca 15 minutter på 180 grader eller bruk et steketermometer som du lar nå 58 grader for en ganske rosa kjerne. Spar på sjyen i pannen.

Fløtesaus
Lag fløtesaus av kraften fra stekingen av kjøttet, tilsett 1 ss soyasaus og litt pepper. Kok til passende konsistens.




Sopprisotto med traktkantareller
Skal du ha sopprisotto ved siden av, er det nok best å begynne med denne egentlig.
2 sjalottløk
1 liter hønsekraft
4 dl aboriniris (eller grøtris om du handler på kiwi)
1 dl tørr hvitvin
Godt krydder etter ønske (for eksempel litt timian)
Så mye sopp du har klart å plukke (for eksempel 1/2 liter)
3 ss revet parmesan
1 ss smør

Lag risotto etter anvisning som for eksempel her, og server med passende grønnsaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar